Login
+Follow
Login

Älska de fem årstiderna

By Skog & Fjäll - Lennart on 2013.08.16 In Mina tankar

Jag älskar sommaren

Jag älskar sommaren

För alla varma och härliga sommardagar, ljusa sommarnätter och midnattssolen. Kvällarna och nätterna bjuder upp till flugfiske, känna lugnet vid forsen och koka kaffe över öppen eld, blicka ut över den vackra och lugnt porlande forsen. Lägga ut en torrfluga som får glida med stömmen, spänningen och pulsen stiger när en gyllene öring stiger mot flugan och slukar den med i ett nafs. Älskar sommaren för att sjöar och vattendrag bjuder upp till svalkande dopp. Stigarna tinar fram och med feta däck upptäcker jag naturen som sjuder av liv. Skogarna fylls av smakfulla delikatesser såsom hjortron, blåbär och smultron.

Jag älskar hösten

Jag älskar hösten

För de vackra färgerna, den klara luften. Perfekt årstid för utomhus aktiviteter. Jag älskar krispiga marken efter en frostnatt. Älskar att fota alla färger och mönstret på den lövtunna isen som bildats på alla små vattenpölar. En sprakande lägereld ger värme och lyser upp i höstmörkret. Mysigt att rulla fram längs stigar som täcks av färggranna höstlöv.

Jag älskar vintern

Jag älskar vintern

För den fluffiga, vita och rena snön som bjuder upp till äventyr på glid. Älskar den kyliga och klara luften när jag kryper ner i en varm och mysig sovsäck mitt ute i vår vackra fjällvärld. Älskar att se min dotters skickliga svängar nedför slalombacken. Nätterna bjuder upp till sprakande vackert Norrsken, ett magiskt ljus på den annars svarta natthimmeln. Den bleka vintersolen som ligger lågt över horisonten och ger ett vackert ljus mellan frostbitna fjällbjörkar.

Jag älskar vårvintern

Jag älskar vårvintern

För den sköna vårsolen och skarsnön som ger mig frihet att enkelt glida ut fritt bland skog och fjäll. Solen värmer kinderna och fjället  fylls av solgropar med apelsinätande fjällnjutare.

Jag älskar våren

Jag älskar våren

Dagarna blir längre och sakta vaknar naturen och djurlivet till liv och ger hopp om en ny sommar. Asfaltsvägarna tinar fram och jag susar fram med min racer, glad att åter få cykla efter en lång vinter. Bäst av allt är att jag har en hel sommar framför mig. Våren ger mig tid att njuta av fjällvärlden innan turisterna intar fjällvidderna. Kanske finns det snö kvar på sluttningarna för dig som vill ta några sista åk innan sommaren.

Tycker det är ett fantastiskt landskap vi bor i med alla dessa underbara årstider som växlar.

Detta Youtube klipp skildrar våra vackra årstider.

2 Responses to "Älska de fem årstiderna"

  Comments (2)

 1. fjällripan wrote:

  Ett jättefint inlägg!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login