Login
+Follow
Login

Cykeltur på bortglömda stigar längs Fäbodvägen

By Skog & Fjäll - Lennart on 2015.07.15 In Mountainbiking

Äntligen så har jag kunna börja cykla igen efter olyckan.

Första dagen blev det en 5-6mil och det kändes rejält i benen efteråt, jag hade ju inte cyklat sedan i Midsommar så det var kanske inte så konstigt, det fick bli en dags vila så idag var det dags igen.

Jag cyklade upp längs Fäbodvägen, cyklade längs stigar och små fina grusvägar.

Cyklade förbi några fjällkor som betade vid Svedjebuan.

Fjällko vid buan

 

Svedjebuan

Därefter fortsatte min tur upp till Marntallsåsen, som ligger cirka 15km från Persåsen, jag minns att jag cyklade på en stig som låg bakom ett stort grustag, efter att ha letat, cykla fel och letat lite till så hittade jag tillslut en gammal stig som inte var mycket bredare än mina däck.

Det syntes att ingen hade vandrat eller cyklat längs stigen på länge, förutom de älgspår jag såg längs vägen, det låg några vindfällen över stigen som jag fick gå runt. I övrigt så var stigen väldigt fin.

Den lilla stigen gick sedan ihop med en större stig i höjd med Erik-Lars buan, därifrån gick det lätt utför nedtill Högån.

Hittade en gammal bild på den lilla fina ån.

Högån slingrar sig vackert fram genom landskapet Högån slingrar sig vackert fram genom landskapet

När jag passerat ån såg jag spår efter den Björn som troligtvis skrämt den vilsna renen som jag mötte tidigare i veckan. Det var en myrstack som var totalt uppriven, men någon Björn såg jag förstås inte till.

Jag fortsatte sedan vidare på min favoritväg som gick mot Älven, vägen börjar med en liten backe innan det roliga utförs cyklingen ner  till Älven börjar. När jag precis kommit uppför backen så springer en stor Älg rakt ut framför mig, kanske 40 meter framför mig.

Cyklingen flöt på ner till Älven utan någon kullerbytta. =)

Därifrån cyklade jag mot Lockåsen där jag genade genom skogen och en kohage med lekfulla kvigor som gärna ville springa runt och omkring mig, efter att ha motat bort dom så kunde jag smita ut ur hagen och fortsätta hem.

En väldigt fin tur på cirka 3,5 mil, tyvärr så tog mitt batteri slut på telefonen så det blev dåligt med bilder och kartor på turen.

0 Responses to "Cykeltur på bortglömda stigar längs Fäbodvägen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login