Login
+Follow
Login

Fina upplevelser på hemmaplan

By Skog & Fjäll - Lennart on 2014.04.30 In Vandring

Underbar natur

Upplevelser behöver inte upplevas långt bort i fjärran för att bli upplevelserik.

Ibland kanske vi fokuserar för mycket på de stora äventyren att vi glömmer att de små äventyren kan vara minst lika fina och ge fantastisk inspiration till vardagen.

Det kanske räcker om du tar närmaste buss och åker med den till sista hållplatsen och sedan vandrar ut i skogen, hittar en fin skogsglänta vid en bäck där du kan slå upp ditt tält och tillaga en god middag över öppen eld eller i ett gasolkök. På många ställen finns det anordnat med vindskydd och eldstäder.

Jag har vid ett flertal tillfällen packat min ryggsäck och stuckit ut på små upplevelser i närområdet med väldigt fina minnen.

Jag har också hittat många nya smultronställen som man gärna återkommer till.

Bor du i Norrköping, Tyresta, Luleå eller Jämtland finns fina tips på upplevelser i närmiljön på Naturkartan.se.

Naturkartan.se

Naturkartan.se

Bästa vandringsområdena nära Östersund

Finaste platsen för vandring i Östersund är Andersön, har bloggat mycket om detta vackra Naturreservat som ligger endast 2mil från Östersund.

Svartsjöarna är en pärla vintertid, med en miljö som påminner mycket om fjällmiljö, med fina vindskydd. Sommartid kan du hitta fina hjortronmyrar.

Bynäset är en pärla som dock är avstängt för allmänheten pga. sprängd ammunition, I sommar ska det saneras, men det kan dröja ytterligare innan det öppnas för allmänheten. Synd på så vacker miljö.

Så länge går det att njuta av stigen som börjar vid Rödöbron och leder bort mot Frösö Golfbana, omtyckt stig bland MTB-cyklister.

 

 

0 Responses to "Fina upplevelser på hemmaplan"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login