Login
+Follow
Login

Fjällvandra med barn

By Skog & Fjäll - Lennart on 2014.05.09 In Fjällvandring

Fjällvandra med barn

Fjällvandra med barn

Fjällvandra med barn, ett trevligt sätt att umgås

Att få bege sig ut till fjälls med sina barn är en fin upplevelse, när man kommer ut på fjället får man tid att umgås tillsammans, TV-spel och datorer ersätts med pyssel med stenar och att studera djurlivet på fjället, slå läger vid en tjärn och fiska tillsammans med barnen, låta dom fånga sin fisk som man sedan tillreder till middag, en extra bonus är den friska och sköna luften.

Låt barnen bestämma tempo och längd

Låt barnen gå först och bestämma tempot, ofta klarar barnen att gå längre än vad du kan tro. Övernattar du i tält har du fördelen att du enkelt kan bestämma hur lång eller kort dagsturen ska bli, låt barnen bestämma hur långt ni ska gå. Det kan finnas mycket intressant för ett barn att upptäcka längs vägen, så ta många pauser, viktigas är att barnen har roligt. Att få leka i snön mitt i sommaren kan vara en spännande upplevelse.

Låt barnen bära en del av packningen

Du stärker ditt barns självkänsla och delaktighet om du låter barnen bära en del av packningen. Ett barn kan max bära en fjärde del av sin vikt.

Väl ingångna kängor

Kom ihåg att ha väl ingångna kängor eller stövlar, både för dig och dina barn, glöm inte skavsårsplåster.

Barnvänliga områden

Jag har vandrat mycket i området kring Storulvån och mött många barnfamiljer, tycker det området är väldigt barnvänligt, många raststugor, fina leder som är ordentligt spångade,  fjällstationerna är barnvänliga med många aktiviteter för de små.

Kom ihåg att godis ger ny energi åt både stora och små!

0 Responses to "Fjällvandra med barn"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login