Login
+Follow
Login

Fjällvandring Vålådalen till Stensdalen

By Skog & Fjäll - Lennart on 2014.06.09 In Fjällvandring

Jag startade min fjällvandring i anrika Vålådalen, mitt i Jämtlandsfjällen, vackert belägen vid Ottfjällets sydsluttning. Jag vandrade genom härlig granskog med lätt kuperad terräng, då och då hördes ett dovt mullrande i fjärran och molnen tornade upp sig runt fjällen som vackert ramar in det vackra fjällandskapet kring Vålådalen.

Jag vandrade mot Stensdalen som ligger mitt emellan Vålådalen och Storulvån, en vacker plats bland fjällbjörkar och ståtliga fjälltoppar.  När jag började närma mig kalfjället halvvägs till Stensdalen så kom åskvädret ikapp mig, ett stilla regn föll från den mörka himmeln. Jag gjorde en paus och tillrädde min middag och drack en kopp kaffe.

När jag ätit färdigt avtog regnet och jag fortsatte min vandring upp mot kalfjället, passerade ett vackert vattenfall och strax därefter kom jag upp på kalfjället och utsikten var fantastisk. En tunn dimslöja hängde över fjälltopparna.

Jag slog läger och sov skönt efter cirka 1 mils vandring genom det vackra skogslandskapet.

Nästa dag sken solen och några enstaka sommarmoln syntes på himmelen, perfekt väder att vandra omkring och upptäcka den vackra omgivningen kring Stensdalen, gjorde bland annat en topptur på södra Kyrkstensskaftet, det bjöd på vacker utsikt mot bland annat Sylarna.

Bjuder på ett bildspel från min vandring mellan Vålådalen till Stensdalen. <3

0 Responses to "Fjällvandring Vålådalen till Stensdalen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login