Login
+Follow
Login

Härliga härjedalen

By Skog & Fjäll - Lennart on 2013.04.27 In Fjällvandring

Härliga Härjedalen

Härliga Härjedalen, har ni säkert hört talas om, och kanske även upplevt, i det här inlägget tänkte jag berätta och visa en liten filmsnutt av ett fantastiskt område vid Ramundberget som ligger ca 23mil väster om Östersund.

Vi började vandra upp för sluttningarna vid Ramundberget mot Sveriges Sydligaste Glaciär, Helags. När vi väl kommit upp på fjället så satte vi igång och laga lite lunch och njuta av en bit torkat renkött, det finns inget bättre än torkat renkött när man är till fjälls. Det var lite gråmulet väder och det hänge lite regn i luften. Halvvägs till Helags slog vi läger över natten. Regnvädret drog bort och det blev en riktigt fin kväll och natt.

Vacker sommarnatt

Jag vaknade upp till ett fantastiskt vackert sommarfjäll, strålande sol och klarblå himmel. Vi påbörjade vår vandring mot Klinken, en plats ca 5km väster om Ramundberget, området från Klinken mot Skarsfjället innehåller många vackra vattenfall och sällsynta orkidéer. Detta är ett område som jag kommer att fortsätta att upptäcka och blogga om här i min blogg till sommaren. Vi visste inte om vattenfallet innan och blev glatt överraskade när vi fick se detta vackra vattenfall. Självklart blev det ett svalkande bad under vattenfallet, det svalkade skönt.  Efter badande och fotande gick vandringen vidare till vackra Klinken för att sedan vandra längs vackra Ljusnan ner till Ramundberget.

Läs mer på Ramundbergets hemsida

30 Guldturer i Funäsdalsfjällen

3 Responses to "Härliga härjedalen"

  Comments (3)

 1. Lotta wrote:

  Ser underbart ut, den turen blev jag sugen på att göra i sommar. Härliga bilder och film 🙂

 2. Skog & Fjäll - Lennart wrote:

  Tack, det finns mycket vackert att se i Härjedalen. När jag åker dit så brukar jag åka över Flatruet, väg rakt över fjället med fin utsikt.

 3. fjällripan wrote:

  Härliga bilder som väcker längtan! å torkat ren eller älgkött är ett måste på fjället :))

 4. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login