Login
+Follow
Login

Längtan efter flugfiske

By Skog & Fjäll - Lennart on 2014.04.23 In Flugfiske & Fiske

Långan, vacker älv i Jämtland

När det börjar närma sig en månad kvar till flugfiske premiären då är längtan stor att få lägga ut en torrfluga i forsen.

Hittade ett härligt filmklipp från Långan, vilket späde på längtan ännu mera…

Långan har sina källflöden i Offerdalsfjällen och rinner ut i Indalsälven 2,5 mil norr om Östersund. Det är skönt att ha nära till ån, så man kan åka iväg efter jobbet och fiska till fram på småtimmarna.

För att lugna abstinensen så har jag gjort några vandringturer längs ån, som ni kunna läsa om i tidigare inlägg, jag trivs som fisken i vattnet att få vandra och reka nya sträckor inför sommaren.

Fisket är som bäst kring Midsommar och i början på Juli, när kläckningarna kommer igång och granna öringar vakar.

Fram till premiären finns det tid att se över utrustningen, eventuellt så är det dags att byta fluglina, har en lina som jag verkligen fastnat för att den är så lättkastad, linan heter Vision Opti Stream. Det är en flytlina som passar perfekt till lätt enhandsfiske i strömmande vatten.

Enhandsspö är ett lätt spö som du håller i en hand och fiskar harr och öring.

Loop opti Stream

Loop opti Stream

 

Här kommer några absoluta favoriter i flugasken

Favoriter i flugasken

Favoriter i flugasken

 Önskar alla skitfiske på flugfiske premiären!

2 Responses to "Längtan efter flugfiske"

  Comments (2)

 1. Har aldrg fattat det där med flugfiske, men efter en dag där vi spanade på harren som lekte så börjar jag förstå tjusningen. Att det kan vara så kul att bara spana på harr var en helt ny erfarenhet.

 2. Skog & Fjäll - Lennart wrote:

  Häftigt Johan, det måste ha varit en fin upplevelse. Det är en mycket större känsla när man får napp på ett flugspö, även om fisken inte är så stor, så är det häftigt när man ser att fisken stiger och tar flugan som man presenterat snyggt framför fisken. 🙂

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login