Login
+Follow
Login

MTB-Långtur över fjället

By Skog & Fjäll - Lennart on 2013.08.19 In Mountainbiking

Det är en MTB-långtur som jag varit sugen på länge. Den går från Hallom längs fäbodleden bort till Arådalen och Glen. Där börjar cyklingen över fjället till Höglekardalen. Därifrån vidare till Gräftåvallen och tillbaka till Hallom.

Det var inte speciellt välplanerat, jag tog med mig en Kexchoklad och fyllde vattenflaskan. Jag vet att jag inte skulle få några problem att fylla på vattenflaskan längs vägen då det fanns många små källor med fantastiskt gott vatten.

Jag hade vackert väder när jag startade min cykling. Det var lätt cyklat och jag var snart uppe i Glen. Längs vägen fick jag ett svalkande duggregn över mig och strålande sol, perfekt cykelväder.

Kändes underbart skönt att komma upp på kalfjället, det var fin stig. Jag har cyklat sträckan, Visjön till Höglekardalen flera gånger men inte sträckan från Glen till Visjön,  det var riktigt roligt.

Härligt att komma upp på kalfjället

Härligt att komma upp på kalfjället

Väl uppe vid Visjön blev det en snabb paus och lite energi i form av en Kexchoklad.

När jag cyklade vidare mot Höglekardalen så hördes två snabba kraftiga åskknallar, så jag tänkte att det var bäst att skynda ner från fjället innan åskan börjar närma sig. När jag var nästan nere i Höglekardalen så började det regna kraftigt. Det höll i sig i en mil sedan slutade det regna och lite sol tittade fram och vackra regnbågar trädde fram på himlavalvet.

Kraftigt regnväder blandat med lite åska gav vackra regnbågar på väg hem

Kraftigt regnväder blandat med lite åska gav vackra regnbågar på väg hem

Hela rundan mätte hela 12mil, så det blev en redig långtur.

Tyckte den var riktigt trevlig att cykla, speciellt då det fanns fina vattenkällor längs vägen.

Karta över min cykeltur

 

2 Responses to "MTB-Långtur över fjället"

  Comments (2)

 1. Per Danielsson wrote:

  Hej Lennart, verkar ju vara en fantastiskt trevlig långtur. Har du möjligen någon rutt på ex. google/maps eller så man kan kika och ev. hitta själv?

 2. Skog & Fjäll - Lennart wrote:

  Hej Per, ja det var en riktigt fin cykeltur, har uppdaterat inlägget med en karta.

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login