Login
+Follow
Login

Solo vandringar

By Skog & Fjäll - Lennart on 2013.05.06 In Mina tankar

Skuggbild

Oftast så vandrar och tränar jag ensam, många har kanske svårt att förstå hur man kan sticka iväg och åka skidor, vandra och tälta ensam på fjället, men jag är inte rädd för ensamheten, jag känner ett lugn på fjället när jag vandrar omkring för mig själv, får mycket tid till att fundera på saker och ting. Jag bestämmer också hur långt eller kort jag vandrar, ofta blir det ganska långa vandringar, ibland när jag får sällskap så säger de lite skämtsamt att de varit ute på fjällmarsch, men ändå glada över allt vackert de fått se.

Givetvis är det extra roligt att ibland få sticka iväg med hela familjen, vandringen till toppen av Kebnekaise med hela familjen var en fantastisk upplevelse.

Det finns en nackdel att vandra ensam, händer det något eller om jag skulle bli sjuk så finns det ingen där som hjälper mig. Vandrar man kring stora leder så passerar det ganska ofta andra vandrare samt att det finns nödtelefoner i raststugor längs vägen.

Viktigt att tänka på till dig som vill vandra solo, meddela vart du planerar att gå, skriv i gästböcker som finns i nödstugor, fjällräddarna kollar i dessa böcker när de letar försvunna personer på fjället, skicka sms eller meddela vänner vart du är, om du nu har täckning.

En annan sak som jag reflekterat över, när jag möter andra vandrare på fjället så är det väldigt lätt att börja prata med dom, möter man någon på stan så blir det lätt att man bara går förbi utan att ens säga hej.

Nu väntar en vandring i Höga Kusten som jag ser fram emot mycket, då kommer vi även att köra igång Outdrr Awards där vi kommer testa produkter från ledande varumärken. Det blir också första gången sedan skolan jag kommer vandra i så stor grupp, det kommer bli väldigt roligt.

 

2 Responses to "Solo vandringar"

  Comments (2)

 1. Visst är det härligt att vandra/paddla/färdas solo =)

 2. Skog & Fjäll - Lennart wrote:

  Ja, ibland känns det som att det gör gott, få lite egentid. =)

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login