Login
+Follow
Login

Vackra Forsaleden

By Skog & Fjäll - Lennart on 2013.05.20 In Vandring

Forsaleden

Forsaleden

I helgen har jag och min andra hälft njutit av ett kulturhistoriskt landskap präglat av vacker natur, vackra vattenfall och lämningar från vikingatiden och på sällsynta platser även hällristningar. Jag beskriver Forsaområdet, som ligger endast 5mil söder om vår fina stad Östersund, nära Pilgrimstad. Genom det vackra Forsaområdet slingrar sig en 7km lång led som kallas Forsaleden, leden startar vid Forsa gård och går vidare längs Bodsjön till Herrevadströmmen/Åkerviken.

Det kändes att sommaren äntligen kommit till Jämtland, vi satt i t-shirt och shorts på klipporna och njöt av dånande vattenfall och vakande öring. I skymningen satt vi framför lägerelden och myste och grillade. När vi sedan frampå småtimmarna började bli lite trötta var det extra mysigt att krypa ner i sovsäckarna i vårt tält. Vaknade på morgonen att solen smekte tältduken med sina varma sommarsolstrålar.
Välkommen härliga sommar!

Forsaområdet är väldigt lättillgängligt och populärt resmål, speciellt för badgäster, då modernatur skapat ett äventyrsbad med naturliga rutschkanor, pooler och vackra vattenfall. Men håll ett extra öga på yngre barn då det tyvärr inträffat inträffat några drunkningsolyckor i området.

Kom ihåg att allt du plockar med dig ut i naturen det ska också följa med hem, inte lämnas i naturen.

Här kan du läsa mer om vackra Forsaleden och få vägbeskrivningar

 

5 Responses to "Vackra Forsaleden"

    Comments (5)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login