Login
+Follow
Login

Vårkänslor

By Skog & Fjäll - Lennart on 2014.04.20 In Mina tankar

Vårkänslor

Vårkänslor

 

Vårkänslor i skogen

Solens strålar väcker sakta skogen till liv efter en lång vinter, stigar som varit täckta av ett tjockt snötäcke tinar sakta fram och djurlivet vaknar till liv.

Istäckta sjöar bryts upp och isflak tryckts upp på stränderna, övervunna av vårens mäktiga framfart, ett underbart vågskalp berättar att våren har kommit för att stanna, ger oss förhoppningar om en varm och skön sommar, fylld av lycka och kärlek.

Harren påbörjar sin vandring till sina lekplatser, med en stark parningsinstinkt, kämpar sig fisken uppför små åar där den en gång föddes.

Ett stilla sommarregn faller över vårt landskap, ger skogen en fräsch sommardoft.

En nyvaken Björn vaknar lite yrvaket ur sitt idé, med tre små lekfulla ungar som nyfiket utforskar skogen, för allra första gången.

Dagarna blir allt längre för var dag som går, upplevelser i vår vackra och grönskande natur, lockar som aldrig förr.

Ryggsäckar packas, kängor smörjs in, fåglarna kvittrar och uppsluken av vårkänslor strövar vi genom den djupaste skogen, förtrollad av allt det vackra och orörda.

När skymningen kryper inpå och solens strålar försvinner över horisonten och ersätts av tindrande stjärnor och en glänsande halvmåne. Då värmer vi oss vid en sprakande lägereld. Eldens lekfulla flammor speglas i våra ögon, med minnen från dagens njutfulla vandring, faller vi sakta in i drömmarnas värld.

Välkommen härliga vår!

0 Responses to "Vårkänslor"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login